Jdi na obsah Jdi na menu
 


My Chemical Romance

9. 4. 2007

Skupina My Chemical Romance není typickou rockovou skupinou. Všichni tvrděj, že vyrůstali v neobvyklejch domácnostech a to právě ovlivnilo jejich život a hudbu. My Chemical Romance hraje hlavně vo pocitech a vo zle ve světě. Sou nejpopulárnější emo kapelou. Jejich videoklipy a jejich texty songů sou jedinečný a nenapodobitelný. Členové: Gerard Way ( zpěv), Mikey Way ( baskytara), Frank Iero ( kytara), Ray Toro ( kytara) a Bob Bryan ( bicí).

Skupina je z Newarku v New Jersey. Začali fungovat, dyž začal Gerard psát texty a přizval si svýho kamaráda Matta Pelissiera na pomoc. Ray v tý době nehrál zhruba tři roky, ale stejně přišel, aby to zkusil. Šel na zkoušku do jejich podkroví a skončilo to tak, že byl totálně unešenej Gerardovým stylem hudby a psaním. Jeho hudba byla totiž vážně temná, ostrá a přitom v sobě měla pořád neurčitý prvky popu. Prostě spojení punku, rocku, ema a popu. MCR na svoji dráhu vstoupili už v roce 2000. Před kariérou MCR Gerard dělal návrhy na hračky. Bylo to jeho poslední zaměstnání a líbilo se mu. Gerard a Mikey se drželi rady, co jim dal jejich otec "Když věříš sám v sebe, dokážeš všechno..." MCR sou dneska nejpopulárnější kapelou současnosti. Sou zajmaví a charizmatický. Kdo je blázen do ema, budou se mu MCR líbit.

Diskografie: I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love (2002), Three Cheers For Sweet Revenge (2004), Life On The Murder Scence (2006), The Black Parade (2006).

Obrazek