Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gipsy

9. 4. 2007

Začínal už ve třinácti letech, kdy jako freestyle Mc začal rapovat v pražskejch lokálních underground klubech. Převratný ale bylo spojení s Djem Smogem (ex-Chaozz) v letech 1996-1998, kdy spolu zrealizovali projekt "SYNDROM SNOPP." V roce 1998 už tady byl s prvním albem, kde po boku Smoga rapoval v češtině a stal se brzo něčim hodně diskutovaným na tenkrát malý český hip-hopový scéně. Ve stejný době už předskakuje spolu se Syndromem takovejm jménům jako sou Pharcyde nebo Delinquent Habits (USA). V roce 1999 se zdálo, že se Syndromem je konec. Najednou ale vychází album "Syndrom Separace" a je jasný, že Syndrom bude pokračovat dál. Už v tědlech dobách vznikaj recovery anglickejch textů, který Gipsy sepsal ve svejch třinácti letech a je jasný, že Gipsy směřuje k anglický solo desce.
Když odehrál Gipsy dost koncertů, česká scéna věděla, že se brzo Syndrom Snopp stane podstatnym prvkem velký český scény.
Za dva roky je tady další album s ménem "Syndrom Snopp 3.0" a je natočeno pár anglickejch demo snímků, který se pozdějc maj stát hlavníma hitama solový anglický desky. Syndrom Snopp v letech 2002-2004 předskakoval takovejm jménům, jako sou GhostFace Killah (Wu-Tang family, USA) nebo Rah The Rugged Man (USA). Už na koncertech Gipsy dává anglický songy a brzo vychází jeho anglický solový album s názvem "Ya Favorite Cd-Rom." S timle albem proráží Gipsy už i mimo hip-hopovou scénu a i v zahraničí.
Na jednom podiu se objevil vedle Bobana Markoviče, se kterym vznikly kladný hudební styky. S nim odcestoval do Berlína a Drážďan, kde potvrdil, že to, co umí v Česku, předvede kdekoliv jinde. Tady už vystupuje se svojí romskou kapelou a ve složení Gipsy + Vojta Lavička + Patrick Banga (Gipsyho dvojče) a dobývá tuzemské festivaly jako jsou Colours of Ostrava, Trutnov atd. Za zmínku taky stojí hodně úspěšný turné po boku ženskýho tria ALIF.

Obrazek